Podium.TV Home

PodiumLive | Dames Overgangsklasse A | GHHC - BHV Push


  PodiumLive

  Dames Overgangsklasse A: GHHC - BHV Push

  First aired: Sunday, 6 April 2014 at 12.15 hours

  In de Dames Overgangsklasse A neemt GHHC uit Haren het op tegen BHV Push uit Breda. De uitwedstrijd in oktober vorig jaar werd met 2-1 verloren.

  GHHC "Groningen" is met meer dan 1000 leden de grootste hockeyverenging van Noord-Nederland. De club heeft een rijke geschiedenis wat hockey betreft. Zo zijn internationals Sophie Polkamp en Willemijn Bos ooit begonnen bij de Groningse formatie. Daarnaast heeft de club jarenlang in de Hoofklasse gespeeld, waaruit het in 2007 degradeerde naar de Overgangsklasse.

  De ploeg van coach Marc Materek is bezig aan een uitstekend seizoen en bezet op dit moment de vijfde plaats. Na de winterstop waren zij zelfs ongeslagen. Tot vorige week, toen maakte koploper Rotterdam een einde aan deze ongeslagen reeks. Er werd met 6-0 verloren, maar dit was geen schande als je bedenkt dat Rotterdam vorig jaar nog in de Hoofdklasse speelde.

  Ondanks het ontbreken van enkele sterkhouders bij GHHC, zoals Jasja Holtman en Pam van Asperen, belooft het een spannende wedstrijd te worden. Push staat op de tweede plaats in de competitie en is nog volop in de race voor het kampioenschap. Voor de Bredanaars geldt er dus maar één devies: winnen. De Groningse dames zullen zich echter niet zomaar gewonnen geven en willen maar wat graag revanche op de eerder geleden nederlaag in Breda.


  About this program:

  PodiumLIVE is a program that brings sports and entertainment LIVE on your screen.

  Many sports and events are worth to show LIVE. Podium.TV will bring a multi-camera broadcast LIVE on television.