Podium.TV Home

PodiumLive | Hockey Eerste Klasse poule D | GHHC Groningen - HC Eelde


  PodiumLive

  Hockey Eerste Klasse poule D: GHHC Groningen - HC Eelde

  First aired: Sunday, 6 April 2014 at 14.30 hours

  Koploper GHHC Groningen speelt in de Eerste Klasse de derby tegen HC Eelde. De eerste ontmoeting tussen beide clubs resulteerde in een 1-9 overwinning voor Groningen.

  GHHC staat met 47 punten uit 18 wedstrijden momenteel aan kop in poule D van de Eerste Klasse, het derde niveau van Nederland. Het team van coach Daan Weissink wil graag kampioen worden, en daarmee promotie afdwingen naar de Overgangsklasse. De twee beste kampioenen van de Eerste Klasse promoveren rechtstreeks naar de Overgangsklasse. De twee overige kampioenen spelen play-off wedstrijden. Er zal dus gewonnen moeten worden van Eelde. Op papier lijkt dat geen moeilijke klus; de buren uit Groningen staan op een teleurstellende 11e en voorlaatste plaats met 12 punten uit 18 wedstrijden. Eelde staat op een degradatieplaats en zal alle zeilen moeten bijzetten om niet rechtstreeks naar de Tweede Klasse te degraderen.

  De grote concurrent om de titel voor Groningen is Phoenix, dat met 40 punten 2e op de ranglijst staat. Groningen heeft dit seizoen pas één keer verloren, terwijl Phoenix al vier maal tegen een nederlaag opliep.


  About this program:

  PodiumLIVE is a program that brings sports and entertainment LIVE on your screen.

  Many sports and events are worth to show LIVE. Podium.TV will bring a multi-camera broadcast LIVE on television.