Podium.TV Home

In Vogelvlucht | Episode 13 | In Vogelvlucht van Ameland naar Dokkum

Ameland, Waddenzee en het naastgelegen deel van Noord-Friesland staan centraal in een nieuwe aflevering van In Vogelvlucht bij Podium.TV.

In Vogelvlucht

Episode 13: In Vogelvlucht van Ameland naar Dokkum

First aired: Tuesday, 19 April 2016 at 17.36 hours

Ameland, Waddenzee en het naastgelegen deel van Noord-Friesland staan centraal in een nieuwe aflevering van In Vogelvlucht bij Podium.TV.

De helikopter van Podium.TV maakte luchtopnames tijdens een vlucht van Hollum over Ameland, de Waddenzee en Holwerd naar Dokkum. Gevormd door wind en water is een groot deel van dit gebied nog steeds aan het veranderen. Door de aanleg van dijken heft de mens op veel plaatsen het land aan de Waddenzee weten te onttrekken, maar het getij bepaalt nog steeds het levensritme rond Ameland en Holwerd. De bijzondere natuur in dit gebied is niet alleen voor velelsoorten vogels aantrekkelijk, jaarlijks maken honderdduizenden de overtocht van Holwerd naar Ameland. De ontstaansgeschiedenis van het vasteland tussen Holwerd en Dokkum is ook vanuit de lucht duidelijk zichtbaar, net als de contouren van de oude stad Dokkum. In Vogelvlucht biedt zo een heel nieuwe kijk op de eigen omgeving.


About this program:

In the program In Vogelvlucht you will see the northern Netherlands from a very special angle!

In Vogelvlucht shows from the air the present and past of Groningen, Friesland, Drenthe and Overijssel.