Podium.TV Home

Puur Noord | Episode 131 | Puur Noord


  Puur Noord

  Episode 131: Puur Noord

  First aired: Wednesday, 11 May 2016 at 17.00 hours

  In this episode Annette Timmer talks to Joyce Hondong about Culture Pact North, to Joep van Ruiten about new books and to Peter Hiemstra about an overview and book exhibitions.

  Joyce Hondong is coördinator van CultuurPakt Noord. Dat is een samenwerkingsverband van Noordelijke culturele instellingen om meer schenkingen en donaties te werven. Zo willen ze er voor zorgen dat het cultuuraanbod in het Noorden behouden blijft en liefst wordt versterkt. Geven om cultuur = geven aan cultuur.

  Website: www.cultuurpaktnoord.nl

  Maandgast Joep van Ruiten woont in Emmen en werkt als cultuurjournalist. Hij is redacteur bij Dagblad van het Noorden / Leeuwarder Courant in Groningen en oprichter van cultuursite Woest en Ledig. Dit keer bespreekt hij het nieuwe boek van stripmaker Barbara Stok uit Groningen. ‘Toch een geluk’ is een verzameling autobiografische strips. En het tweede deel van de geschiedenis van de Drentse literatuur, geschreven door Henk Nijkeuter.

  Website: www.woestenledig.nl, www.barbaraal.nl, www.singeluitgeverijen.nl, www.hetdrentseboek.nl

  Peter Hiemstra uit Oldeberkoop is keramist. In zijn figuren verbeeldt hij mens en maatschappij op buitengewoon originele en fabelachtige wijze. Hij wil een verhaal vertellen in beelden, maar laat ruimte voor een persoonlijke interpretatie. 35 Jaar vakmanschap wordt gevierd met twee tentoonstellingen en een overzichtsboek. Zondag 15 mei is in galerie Wildevuur in Hooghalen de opening en presentatie van ‘Al werkend bedenk ik de wereld’. Op dezelfde dag begint een tentoonstelling in de showroom van Pilat & Pilat in Twijzel. Naast zijn activiteiten als beeldend kunstenaar is hij twee dagen per week werkzaam als adviseur beeldende kunst in Drenthe. Verder is hij sinds 2010 voorzitter van de Stichting Open Stal die jaarlijks de gelijknamige kunstmanifestatie in Oldeberkoop organiseert.

  Website: www.peterhiemstra.eu, www.wildevuur.nl, www.pilat.nl


  About this program:

  Puur Noord is the talkshow of Podium.TV. Everything about art, culture, region and entertainment in the northern of the Netherlands.

  Annette Timmer talks to different guests about art and culture every Wednesday. Dick Jansen speaks guests about activities in the region on Thursday and Friday.

  Puur Noord, every Wednesday to Friday from 17:00hour
  You can see all episodes of Puur Noord on Video on Demand