Podium.TV Home

Cultuur aan huis | Aflevering 1 | Harry Niehof


  Cultuur aan huis

  Aflevering 1: Harry Niehof

  First aired: Tuesday, 7 April 2020 at 17.00 hours

  Morgen is er weer een dag

  Harry Niehof, de in Middelstum geboren zanger/liedjesschrijver, is niet zo een die het hart op de tong draagt, zo'n babbelkont die maar raak rebbelt. Wat hij te zeggen heeft, doet hij in een lied in zijn vader-en-moederstaal: het Gronings. Hij zingt over het platteland dat nergens zo plat lijkt als in Groningen. Over de mensen, die aan een half woord genoeg hebben. Over de dorpen, de kroegen, de bevende koffiekopjes op tafel. De coronacrisis inspireerde hem tot het lied Mörn weer een Dag.

  Arjen Boswijk: dichter bij kinderen

  Hoezo, konden de kinderen van meester Arjen niet dichten? De leerlingen van de Groninger oud-onderwijzer/ dichter Arjen Boswijk schreven het ene gedicht na het andere, geïnspireerd door de werkwijze van Fred Portegies-Zwart. Maar liefst 25 dichtbundels schreven ze vol, en ze kwamen er geregeld mee op de radio. Boswijk wijdt zich aan zijn gedichten sinds hij niet meer voor de klas staat. Op 24 maart, in de week na de eerste maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus, schreef het gedicht Leven in tijden van Corona.


  About this program:

  Theaters zijn gesloten. Festivals verboden. En artiesten zitten thuis. In Cultuur aan Huis maken we van de nood een deugd.

  We nodigen noordelijke artiesten en kunstenaars uit in onze tv-studio.Hier krijgen ze een podium om delen uit voorstellingen en optredens die in deze tijd zijn gecanceld voor ons te spelen.Muzikanten, dichters en kleinkunstenaars laten ons zien en horen wat ze in huis hebben.
  Bij u thuis op de buis. Elke dinsdag- en donderdagavond op Podium.TV. Cultuur aan huis

  Presentatie: Arno van der Heyden

  Kijk iedere dinsdag en donderdag vanaf 17.00 uur naar een nieuwe aflevering van Cultuur aan Huis op Podium.TV of via online dvhn.nl en lc.nl. Aflevering gemist? Je kunt alle afleveringen terugkijken via Video on Demand op de website.